alle nieuwsitems
Parcompare krijgt financiering voor internationale uitbreiding mobiliteitsplatform

Parcompare krijgt financiering voor internationale uitbreiding
mobiliteitsplatform

Mainport Innovation Fund II (KLM, Schiphol, TU Delft, Havenbedrijf Amsterdam, NS) investeert in Parcompare, een platform dat mobiliteitsoplossingen, zoals parkeren, taxi’s en openbaar vervoer, koppelt aan drukke bestemmingen rondom steden, zoals luchthavens, cruise terminals, evenementen en vervoersknooppunten.

Parcompare laat reizigers gemakkelijk de vervoersopties vergelijken en boeken die het beste aansluiten bij hun behoeften. Dit maakt naadloos reizen eenvoudiger en verbetert de ‘reiservaring‘ van passagiers. Aanbieders van mobiliteitsoplossingen en hun wederverkopers kunnen moeiteloos aansluiten op het Parcompare platform. Op die manier worden alternatieve vervoersopties aangeboden aan de reizigers. Parcompare heeft zich in eerste
instantie gericht op luchthavens en breidt nu uit naar andere drukbezochte reisbestemmingen. Het doel is om het gemakkelijker te maken om te reizen naar, van en rond deze bestemmingen. Parcompare is actief in drie landen en zal uitbreiden naar alle drukke reisbestemmingen in Europa. De investering wordt gebruikt om de Parcompare
oplossing verder te verbeteren en om nieuwe bestemmingen en mobiliteitsoplossingen toe te voegen.

‘Parcompare biedt ons een ‘one stop shop’ in de zeer gefragmenteerde reisbranche. Via één koppeling kunnen resellers toegang krijgen tot onze on-airport parkeerfaciliteiten en deze rechtstreeks boeken op Schiphol. Dit resulteert in een naadloze reiservaring voor passagiers, wat perfect aansluit op de klantstrategie van Schiphol’ Tanja Dik, Directeur Consumer Products & Services Schiphol Group.

IMG_8335 (002)‘We zijn erg enthousiast over de deal met Mainport Innovation Fund. deze investering biedt ons de financiële middelen om verder te groeien, maar nog belangrijker, het biedt ons de toegang tot het hoogwaardige netwerk en de expertise van de partners van het fonds.’ Sven Snel, CEO Parcompare.

‘Wij volgden Sven al een tijdje en waren onder de indruk van zijn ondernemerschap en inzicht in de reismarkt. De bijdrage van Parcompare aan een naadloze reiservaring past zeer goed in de focus van ons fonds en we kijken ernaar uit om samen met Sven en onze partners het succes van Parcompare verder uit te bouwen.’ Thijs Gitmans, Fondsmanager Mainport Innovation Fund II.