Veelgestelde vragen

Algemeen

Wat is Parcompare?
Parcompare is een online platform die de gehele weg naar de airport vergelijkt en direct boekbaar maakt.

Welke services biedt Parcompare aan?
De services die Parcompare aanbied ter vergelijking, zijn:

o    Lang/kort parkeren: u parkeert uw auto bij een parkeeraanbieder op het parkeerterrein. Bij de meeste parkeerpartijen word je met een shuttlebus naar de airport gebracht en weer opgehaald, bij andere partijen parkeer je op een parkeerterrein op loopafstand van de airport.

o    Valet Parking: bij Valet Parking rijd je rechtstreeks naar de airport toe, waar een chauffeur van de gekozen parkeeraanbieder je zal opwachten op de afgesproken plek. Deze zal de auto van je in ontvangst nemen en hem voor je parkeren op een nabijgelegen parkeerterrein. Bij terugkomst wordt je auto weer naar de airport toegereden, zodat deze op de afgesproken plaats weer voor je klaarstaat.

o    Parkeren + overnachten: je hebt een overnachting voor of na je reis in een hotel vlakbij de airport. Gedurende je reis blijft je auto geparkeerd staan bij het hotel en zij verzorgen de transfer tussen het hotel en de airport.

o   Parkeren + verhuren: hierbij parkeer je de auto gratis op een parkeerterrein vlakbij de airport. Je wordt met je eigen auto bij de airport afgezet en weer opgehaald. Tijdens je reis, is het mogelijk dat jouw auto verhuurd wordt aan anderen. Anders staat hij veilig geparkeerd op het parkeerterrein.

o    Taxi: op de dag van vertrek wordt u op de afgesproken tijd opgehaald door een taxi. Deze zet je bij de vertrekhal van de airport af. Bij retour zal de taxichauffeur je weer op komen halen bij de airport en je thuis afzetten.

o    Openbaar Vervoer: met het openbaar vervoer reis je veelal per trein of bus, wellicht ook met metro of tram. Het verschilt vanaf waar je reist, maar met een rechtstreekse verbinding of met een overstap, zorgen deze vervoersmiddelen dat je op de gewenste airport komt.

Levert Parcompare zelf een parkeerservice?
Parcompare levert zelf geen parkeerservice en heeft ook geen eigen parkeerterrein. Het platform van Parcompare biedt enkel services aan van aangesloten partijen, zodat u de beste weg naar de airport kunt kiezen.

Reserveren

Hoe maak ik een reservering?
Je kiest de gewenste luchthaven, vertrek- en retourdatum en vult je postcode + huisnummer in. Daarna kies je de gewenste service en vergelijk je de aanbieders van die service op prijs en extra eigenschappen. Vul de rest van het reserveringsformulier in en ga naar de betaalpagina. Hier wordt een aanbetaling/volledig bedrag afgerekend en daarna krijg je een bevestigingsmail toegestuurd met alle nodige informatie.

Ik heb geen bevestigingsmail ontvangen?
Wanneer er geen bevestigingsmail in je inbox zit, is het handig om eerst in de spambox te kijken. Mocht daar ook geen bevestigingsmail inzetten, neem gerust contact op met Parcompare via info@parcompare.com of 088 – 57 00 111.

Kan ik mijn reservering wijzigen/annuleren?
Het is mogelijk om je reservering te wijzigen of te annuleren. Je kunt hiervoor contact opnemen met Parcompare via info@parcompare.com of 088 – 57 00 111. Bij het annuleren geldt dat u tot 24 uur voor aanvang kunt annuleren onder restitutie van het betaalde bedrag. Hierbij wordt EUR 6 administratiekosten in rekening gebracht. Annuleert u de boeking minder dan 24 uur voor aanvang, dan zal er geen restitutie.

Kan ik reserveren als ik mijn vluchtgegevens nog niet weet?
Je kunt een reservering plaatsen, wanneer de vluchtgegevens nog niet bekend zijn. De tijden kun je dan op 12:00 zetten en zodra de vluchttijden bekend zijn, kunnen deze worden doorgegeven bij Parcompare, via info@parcompare.com of 088 – 57 00 111.

Welke datum vul ik in als ik rond middernacht vertrek of terugkom?
Bij het invullen van de data, is het belangrijk om de datum aan te houden waarop u op de locatie aan komt of wanneer u weer landt. Wanneer u bijvoorbeeld op 14 juli om 22:00 uur vertrekt vanaf uw bestemming en op 15 juli om 01:00 landt op de luchthaven, houdt u 15 juli aan.

Ik kom eerder terug of mijn vlucht heeft vertraging. Wat moet ik doen?
Wanneer uw aankomst meer dan twee uur eerder of later is dan opgegeven op de reservering, kunt u contact opnemen met de (parkeer)aanbieder die u gekozen heeft.

Hoe kan ik betalen?
Aan het eind van het boekingsproces betaalt u een deel of het gehele bedrag vooraf, dit verschilt per aanbieder. Deze betaling kan worden voldaan via Ideal, Visa of Credit Card.
Bij een boeking waar u vooraf deels vooruit heeft betaald, dient u het resterende bedrag bij de aanbieder te voldoen bij aankomst.

Overige vragen

Hoe weet ik wat ik moet doen op de dag van vertrek en bij retour?
Nadat u een reservering heeft geplaatst, krijgt u per mail een bevestiging van service die u geboekt heeft. In deze e-mail staat alle nodige informatie, de locatie, telefoonnummer en verdere instructies over wat u doet op de dag van vertrek.
In deze e-mail vindt u ook de stappen met betrekking voor uw retour. Bij een aantal locaties wordt die op de dag van vertrek ook nog een keer aan u uitgelegd.

Ik heb een parkeerplaats gereserveerd. Moet ik mijn sleutel afgeven?
Dit verschilt per aanbieder. Bij het vergelijken en boeken van uw parkeerplaats staat er per aanbieder aangegeven of het mogelijk is om de sleutel te behouden of dat deze afgegeven dient te worden.

Wat gebeurd er wanneer er bij terugkomst schade aan mijn auto zit?
Parcompare is slechts verantwoordelijk voor het boekingsproces. Alle aspecten die behoren tot de dienstverlening van de parkeeraanbieder vallen buiten de overeenkomst die u met Parcompare heeft. Parcompare is op geen enkele wijze aansprakelijk voor de schade die bij de parkeeraanbieder ontstaan kan zijn. Wanneer u schade wilt melden, raden wij u aan om contact op te nemen met de betreffende parkeeraanbieder.

Staat uw vraag hier niet tussen? Dan kunt u contact opnemen via ons contactformulier, per e-mail naar info@parcompare.com of bel 088 – 57 00 111.